Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Oletko valmis ottamaan koiran?

Harkitsetko koiran hankintaa? Näiltä sivuilta voit lukea elämäntyyliisi sopivan koiran valinnasta. Annamme lisäksi tietoa eri koiraroduista.

Minkä rotuinen koira sinulle sopii?

Maailmassa on valtavasti erilaisia koirarotuja, jotka eroavat toisistaan niin ulkonäöltään, kooltaan kuin luonteeltaan. Niiden joukosta löydät varmasti itsellesi sopivan kaverin.

Jos et tiedä, mikä koira sinulle sopisi parhaiten, rotugeneraattorimme avulla pääset alkuun. Myös tältä sivulta saat lisätietoa eri roturyhmistä.

Paimenkoirat: koiria, jotka tarvitsevat tekemistä

Paimenkoirat on jalostettu paimentamaan esimerkiksi lampaita, lehmiä tai poroja. Paimenkoirarotuja ovat muun muassa bordercollie, vanhaenglanninlammaskoira ja samojedi. Ryhmän rodut ovat erittäin uskollisia ja nauttivat siitä, että saavat olla hyödyksi. Paimenkoirat ovat tottuneet työskentelemään ulkona eivätkä siis jaksa nököttää sisätiloissa päivästä toiseen. Pitkistä lenkeistä ja koiran kouluttamisesta pitävälle ulkoilmaihmiselle ryhmän rodut sopivat hyvin.

Käyttökoirat: koiria, jotka tykkäävät touhuta

Käyttökoirat ovat koiria, jotka on alun perin jalostettu jotakin tiettyä tehtävää varten. Esimerkiksi lhasa apso kehitettiin vartioimaan luostareita Tiibetissä, ja dalmatiankoirat puolestaan toimivat aikoinaan vaunukoirina. Ryhmän roduista monet, esimerkiksi bulldoggit, snautserit ja shih tzut, ovat varsin persoonallisia tapauksia.

Kääpiökoirat: pieniä koiria, joilla on suuri sielu

Jos haluat koiraltasi paljon luonnetta pienessä pakkauksessa, kääpiökoira on oikea valinta. Olipa kyse sitten yorkshirenterriereistä, pomeranianeista, maltankoirista tai kiinanpalatsikoirista, nämä pikkukoirat pitävät sisukkaasti kiinni oikeuksistaan. Kääpiökoirat ovat vilkkaita veijareita, jotka sopeutuvat hieman pienempiinkin asuntoihin. eivätkä välttämättä tarvitse kahta pitkää lenkkiä päivässä.

Ajavat ja jäljestävät koirat: koiria, jotka metsästävät mielellään

Ajavien ja jäljestävien koirien ryhmään kuuluu kaikennäköisiä ja -kokoisia karvakorvia kuten mäyräkoiria, skotlanninhirvikoiria, bassetteja ja beagleja. Ryhmän rodut käyttävät haju- tai näköaistiaan taitavasti apuna metsästyksessä. Jos voit tarjota lemmikillesi runsaasti liikuntaa ja leikkejä, tämän ryhmän koira on loistava lisäys laumaasi.

Palveluskoirat: koiria, jotka etsivät, pelastavat ja vartioivat

Mikä yhdistää bokseria, mastiffia, huskya ja bernhardinkoiraa? Ne ovat kaikki palveluskoiria, jotka haluavat olla hyödyksi. Siksi niitä näkee usein poliisin apuna sekä pelastus- ja etsintätöissä. Hyvin koulutettu palveluskoira on uskollinen koko perheen ystävä ja suojelija.

Terrierit: itsevarmoja koiria, joista kaivaminen on kivaa

Terrierien nimi juontuu latinankielisestä sanasta terra, ’maa’. Nimensä mukaisesti nämä eloisat pikkukaverit todella tykkäävät kaivamisesta. Terriereillä on vahva metsästysvietti ja ne haluavat sanoa viimeisen sanan asiaan kuin asiaan. Jos kotonasi on tilaa kaivaa ja touhuta eikä sinulla ole esimerkiksi hamsteria lemmikkinä, jackrussellinterrieri, kettuterrieri tai staffordshirenbullterrieri voi olla juuri oikea rotu sinulle.

Lintukoirat: koiria, joille noutaminen on nautinto

Setterit, pointterit, labradorit, noutajat ja spanielit ovat lintukoiria, jotka jalostettiin alun perin auttamaan metsästyksessä. Ne ovat uskollisia sekä miellyttämis- ja oppimishaluisia, joten ne sopivat loistavasti myös lapsiperheeseen. joista saa myös mukavia perhekoiria oikealla koulutuksella. Opaskoirat kuuluvat usein tähän ryhmään. Saat lintukoirasta elinikäisen ja hyväluontoisen ystävän, kun tarjoat sille riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa.
Minkä rotuinen koira sinulle sopii?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Pennun valinta
Pennun valinta Kaikki koiranpennut ovat suloisia. Miten niiden joukosta osaa valita sopivan? More >
Löytökoiran adoptoiminen
Löytökoiran adoptoiminen Tiedätkö, ottaako paikallinen löytöeläintalo vastaan koiranpentuja? Löytökoiran adoptoiminen voi olla loistava... More >
Hyvän kasvattajan löytäminen
Hyvän kasvattajan löytäminen Oletko ostamassa puhdasrotuista koiraa? On tärkeää, että ostat koiran hyvältä kasvattajalta. Tiedätkö miksi? More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/oletko-valmis-ottamaan-koiran/minkä-rotuinen-koira-sinulle-sopii