Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Oletko valmis ottamaan koiran?

Harkitsetko koiran hankintaa? Näiltä sivuilta voit lukea elämäntyyliisi sopivan koiran valinnasta. Annamme lisäksi tietoa eri koiraroduista.

Millainen koira sopii sinulle?

Koiranpennun varttumista on ilo seurata. Pentu vaatii kuitenkin paljon aikaa ja panostusta, joten aikuinen koira tai vaikkapa kissa voi usein olla parempi vaihtoehto.

Kuinka paljon aikaa sinulla on pennulle?

Pennut tarvitsevat paljon huomiota. Pennun kouluttaminen, ulkoiluttaminen, leikittäminen ja etenkin pitkäkarvaisten koirien turkinhoito vievät aikaa. Lisäksi sisäsiisteyden opettaminen työllistää ympäri vuorokauden.

Kuinka paljon ehdit ulkoiluttaa pentua?

Jollei pentu ole kääpiökoira, sen täytyy ehdottomasti päästä kävelylle ainakin kahdesti päivässä.

Kuinka paljon pennulle on tilaa?

Iso koira saa pienen puutarhan hetkessä mullin mallin luuta piilottaessaan. Kookas karvakuono tarvitsee paljon tilaa myös sisällä, esimerkiksi pedilleen.

Kuinka paljon rahaa voit käyttää koiraan?

Koiraan kuluu paljon rahaa sen ostamisen jälkeenkin. Eläinlääkärikäynnit, ruokinta, vakuutukset, hoitolat ja joillakin roduilla myös trimmauspalvelut ovat kustannuksia, joihin omistajan on varauduttava.

Miksi haluat koiran?

Vahti-, työ- tai kilpailukäyttöön on valittava tarkoitukseen sopiva koirarotu. Jos haluat ottaa koiran mukaan töihin, kannattaa muistaa, että lähtökohtaisesti toiset rodut ovat sosiaalisempia kuin toiset. Toki kyse on aina yksilöstä.

Rotukoira vai sekarotuinen?

Puhdasrotuisten pentujen luonne ja koko on usein ennakoitavissa rotumääritelmän perusteella. Sekarotuisten pentujen tulevaa luonnetta ja ulkonäköä on sitä vastoin vaikea arvioida etukäteen, mutta toisaalta niissä voivat yhdistyä usean rodun parhaat ominaisuudet.

Onko joku perheenjäsenistä allerginen?

Jotkin koirarodut voivat sopia allergiselle toisia rotuja paremmin. Ennen kuin päätät hankkia pennun, asia on hyvä testata vierailemalla pennun ja sen emon luona.

Uros vai narttu?

Sukupuolella ei sinänsä ole väliä: uros- ja narttukoirat ovat molemmat loistavia lemmikkejä. Jos narttua ei ole leikattu, sillä on juoksuaika kahdesti vuodessa, ja se tarvitsee silloin erityisen paljon huomiota. Leikkaamattomat urokset taas karkailevat herkästi, jos lähistöllä on kiimassa oleva narttu. Jollei koiralla aio teettää pentuja, kannattaa keskustella koiran leikkauttamisesta eläinlääkärin kanssa.

Pentu vai aikuinen koira?

Koiran omistaminen on palkitsevaa, otatpa sitten pennun tai aikuisen koiran. Aikuinen koira voi kuitenkin olla pentua helpompi, sillä se on ehkä jo sisäsiisti ja voi osata muitakin taitoja, kuten seuraamisen. Jos haluat hankkia aikuisen koiran, tutustu koiran luonteeseen niin hyvin kuin voit ja käytä koiraa lenkillä ennen lopullista päätöstä. Jos sinusta tuntuu, ettei koira sovikaan sinulle, älä ota sitä. Näkemällä hieman vaivaa löydät varmasti itsellesi sopivan nelijalkaisen kaverin.

Tutustu Pedigreen penturuokavalikoimaan >
Millainen koira sopii sinulle?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Minkä rotuinen koira sinulle sopii?
Minkä rotuinen koira sinulle sopii? Miten valita lukuisista koiraroduista juuri sopiva? More >
Pennun valinta
Pennun valinta Kaikki koiranpennut ovat suloisia. Miten niiden joukosta osaa valita sopivan? More >
Hyvän kasvattajan löytäminen
Hyvän kasvattajan löytäminen Oletko ostamassa puhdasrotuista koiraa? On tärkeää, että ostat koiran hyvältä kasvattajalta. Tiedätkö miksi? More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/oletko-valmis-ottamaan-koiran/millainen-koira-sopii-sinulle