Etusivu | Koiran terveydestä huolehtiminen | Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen | Miten tutustutan kissan ja uuden koiran toisiinsa?

Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen

Näiltä sivuilta saat kaikki tiedot, joita tarvitset koiran tuloon valmistautumiseen. Voit lisäksi lukea sopivan koirarodun valinnasta. Annamme myös vinkkejä hyvän kasvattajan tai löytöeläintalon löytämiseen.

Miten tutustutan kissan ja uuden koiran toisiinsa?

Uusi koira on hyvä pitää sisätiloissa ensin rajatulla alueella, esimerkiksi leikkikehässä. Voit myös erottaa yhden huoneen koiran käyttöön turvaportilla. Jos uusi koira ei pääse heti valtaamaan koko kotia, kissa tuntee itsensä vähemmän uhatuksi.

Aseta koiran leikkikehä, jossa sen ruoka, vesi, peti ja lelut sijaitsevat, talon vilkkaimpaan huoneeseen. Kissa pystyy tutustumaan koiraan omassa tahdissaan tulematta liian lähelle, ja molemmat eläimet tottuvat toistensa tuoksuun.

Kun sekä kissa että koira tuntuvat tottuneen toistensa läsnäoloon, voit ruokkia kissaa leikkikehän ulkopuolella samalla, kun koira syö omaa ruokaansa leikkikehässä. Tällä tavalla ne tottuvat olemaan lähempänä toisiaan.

Seuraavassa vaiheessa eläimet tapaavat leikkikehän ulkopuolella. Pidä koirastasi kiinni ja anna molempien eläinten tarkkailla toisiaan ja olla vuorovaikutuksessa keskenään. Seuraavien päivien aikana voit ottaa koiran leikkikehästä useammin ja antaa sen tutustua uuteen ympäristöönsä. Kun kissa hyväksyy uuden asuintoverinsa paremmin, voit lisätä kontaktin määrää eläinten välillä.

Kissanruoka sisältää tavallisesti paljon proteiinia, mikä voi olla haitaksi koirille. Yritä pitää koira erossa kissanruoasta, sillä se voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja.
Miten tutustutan kissan ja uuden koiran toisiinsa?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Toisen koiran hankkiminen
Toisen koiran hankkiminen Auta koiraasi ystävystymään uuden koiran kanssa More >
Koiranpennun sosiaalistaminen
Koiranpennun sosiaalistaminen Näin pennusta kasvaa rauhallinen, itsevarma ja ystävällinen koira. More >
Pedigree Training Academy
Pedigree Training Academy Koirankoulutusvideoiden käytännöllisten vinkkien avulla kasvatat koirastasi hyvätapaisen ystävän. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-tuloon-valmistautuminen/miten-tutustutan-kissan-ja-uuden-koiran-toisiinsa