Etusivu | Koiran terveydestä huolehtiminen | Koiran tai pennun terveys | Kuinka paljon liikuntaa koiranpentu tarvitsee?

Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun terveys

Terve koira on onnellinen koira. Näiltä sivuilta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon koiran terveydestä huolehtimiseen. Voit lukea rokotuksista, madottamisesta, kirppujen häätämisestä ja merkeistä, joista tietää, että koiralla ei ole kaikki hyvin.

Kuinka paljon liikuntaa koiranpentu tarvitsee?

Pennun liikunnantarve riippuu hyvin paljon yksilöstä ja rodusta. Yleisesti voisi sanoa, että kaksi puolen tunnin lenkkiä päivässä on hyvä alku. Ota kuitenkin huomioon pennun kasvuvauhti ja kehotyyppi.

Liiallisen liikunnan vaarat

Saattaa näyttää siltä, että koiranpennulla on pitkäkestoiset paristot, mutta pentu tarvitsee myös runsaasti lepoa kasvaakseen. Mitä suurempi koiranpentu on, sitä alttiimpi se on nivelongelmille. Nuorille koirille voi tulla vakavia terveysongelmia, mikäli ne harrastavat liikaa liikuntaa.

Aloita rauhallisesti

Jos aloitat liikunnan liian nopeasti, sekä sinä että koira saatatte väsyä ja kärsiä lihasjäykkyydestä. Muista hoitaa koiraa myös lenkin jälkeen. Kuumana päivänä se tarvitsee varjoa ja vettä ja talvipäivänä lämpimän ja vedottoman lepopaikan.

Räätälöi liikunta rodun mukaan

On selvää, että whippet tarvitsee vaativamman lenkin kuin bassetti. On myös hyvä tietää, että lyhytkuonoiset rodut, kuten bulldoggit, bokserit ja mopsit, hengästyvät helposti. Niille sopivat paremmin lyhyemmät, usein toistuvat lenkit. (Jos koiranpentu läähättää raskaasti, hengittää epäsäännöllisesti tai vaikeasti tai hoipertelee, vie se nopeasti eläinlääkäriin.)

Koulutuskin on liikuntaa

Säännöllinen liikunta ei ole hyväksi ainoastaan koiran keholle. Se myös estää koiraa pitkästymästä, mikä auttaa ehkäisemään haitallista käytöstä. Kun koiran koulutukseen sisällytetään runsaasti liikuntaa, sen harrastaminen käy kuin itsestään.

On hyvä ajatus opettaa koiranpentu jo varhaisessa vaiheessa kulkemaan hihnassa vierelläsi, sen sijaan että antaisit sen vetää sinua perässään. Kokeile koirankoulutusvideossa esiteltyjä vinkkejä.

Lelut

Pallot ja frisbeet ovat hauskoja sekä sinulle että koiralle. Älä kiskaise lelua koiranpennun suusta, koska pennun hampaat eivät vielä kestä rajuja leikkejä.

Noudata rutiinia

Koiranpennut ovat usein aktiivisimmillaan aamulla ja illalla, joten se on paras aika liikkua. Tarjoa ruoka vasta liikunnan jälkeen. Jos sää on huono, lyhennä lenkkiä, mutta älä jätä sitä väliin, koska koiranpentu kaipaa rutiinejaan. Iltalenkin ansiosta koiranpentu on rauhallinen ja rento, kun levon aika koittaa.
Kuinka paljon liikuntaa koiranpentu tarvitsee?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Onko pentu ylipainoinen?
Onko pentu ylipainoinen? On tärkeää, että pentu on sopivan painoinen. More >
Leikkiminen koiran kanssa
Leikkiminen koiran kanssa Leikkiminen on yhtä aikaa keino pitää hauskaa ja opettaa koiralle käytöstapoja. More >
Koiran tottelevaisuus
Koiran tottelevaisuus Katso vinkit koiran tottelevaisuuskoulutukseen. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-terveys/kuinka-paljon-liikuntaa-koiranpentu-tarvitsee