Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun terveys

Terve koira on onnellinen koira. Näiltä sivuilta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon koiran terveydestä huolehtimiseen. Voit lukea rokotuksista, madottamisesta, kirppujen häätämisestä ja merkeistä, joista tietää, että koiralla ei ole kaikki hyvin.

Korvapunkit

Korvapunkit ovat pikkuruisia rapumaisia loisia, jotka elävät koiran korvakäytävissä ja käyttävät ravinnokseen korvavahaa ja muita eritteitä. Korvapunkit eivät yleensä pure, mutta ne voivat aiheuttaa vakavan tulehduksen ja epämukavuutta. Vaikka punkit ovat sitkeitä ja hankalia, ne on helppo havaita ja ongelman voi hoitaa kotona.

Oireet

Ravisteleeko koirasi päätään tai rapsuttaa korviaan yli-innokkaasti? Tarkista haisevatko koiran korvat tai näkyykö korvissa paksua, rupimaista ainetta, joka muistuttaa hieman kahvijauhetta. Nämä ovat korvapunkkien tavallisia oireita.

Käy eläinlääkärillä

Vie koira ensin eläinlääkärille, joka varmistaa, ettei ongelman aiheuttaja ole tulehdus. Jos lääkäri diagnosoi korvapunkit, koiran korvat puhdistetaan ja lääkkeeksi määrätään punkkeja tuhoavia korvatippoja. Korvapunkkien nujertaminen kestää 4–6 viikkoa. Kannattaa myös varoa, etteivät ne asettaudu asumaan muualle koiran keholle, kuten sen hännän juureen.

Käytä punkkeja karkottavaa jauhetta tai suihketta koiran koko keholle sekä muille karvaisille lemmikeillesi.
Korvapunkit

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kirput
Kirput Kirppujen diagnosointi, hoito ja ehkäiseminen More >
Madot
Madot Matojen ehkäisy, diagnosointi ja hoito More >
Lääkkeiden antaminen koiralle
Lääkkeiden antaminen koiralle Stressitön tapa antaa koiralle lääkkeitä More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-terveys/korvapunkit