Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun terveys

Terve koira on onnellinen koira. Näiltä sivuilta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon koiran terveydestä huolehtimiseen. Voit lukea rokotuksista, madottamisesta, kirppujen häätämisestä ja merkeistä, joista tietää, että koiralla ei ole kaikki hyvin.

Koirat ja ylipaino

Mikään ei ilahduta koiraa niin kuin ruoka. Ylipaino aiheuttaa lemmikeille kuitenkin terveysongelmia, joten koiran liikkuminen ja ruokavalio on pidettävä tasapainossa.

Jos olet huolissasi koirasi ylipainosta, ensimmäinen tehtäväsi on viedä se eläinlääkärin tarkastukseen. Eläinlääkäri osaa kertoa, onko ylipainon syy liiallinen ruokinta vai kärsiikö koira vakavammista terveysongelmista, kuten kilpirauhasvaivoista tai diabeteksesta.

Vähäkalorinen ruokavalio auttaa koiraa pudottamaan painoa, mutta tarjoaa silti kaikki tarvittavat ravinteet. Pedigree Light -kuivaruoka ja -tölkit sisältävät 30 % vähemmän rasvaa ja vähemmän kaloreita kuin tavalliset aikuisen koiran ruoat.

Myös liikunnan lisääminen auttaa pudottamaan painoa. Jos koirasi on harrastanut liikuntaa vain vähän, aloita reippaalla 10 minuutin kävelyllä joka päivä. Parin viikon kuluttua voit pidentää sen 20 minuuttiin. Leikkiminen koiran kanssa on hauska tapa saada se liikkumaan.
Koirat ja ylipaino

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Nivelten hoitaminen
Nivelten hoitaminen Tuotteen on tieteellisesti osoitettu helpottavan nivelien jäykkyyttä ja edistävän niiden terveyttä. More >
Kuinka paljon liikuntaa koiranpentu tarvitsee?
Kuinka paljon liikuntaa koiranpentu tarvitsee? Tarjoa pennulle sopiva määrä lenkkejä, leikkejä ja koulutusta More >
Hiilihydraatit
Hiilihydraatit Mistä koira saa tarvitsemansa energian? More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-terveys/koirat-ja-ylipaino