Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Ruoansulatukselle hyvää ruokaa

Pedigree-valikoiman tuotteet ovat parasta, mitä koiran ruoansulatukselle voi tarjota. Teemme kosteille ja kuivaruokatuotteillemme säännöllisesti testejä, jotta ruoka olisi mahdollisimman laadukasta ja koiran jätösten kerääminen vaivatonta.

Ruoissa käytetty sokerijuurikasmassa on liukenematon kuitu, joka edistää ruoansulatusta ja pitää suolen seinämät terveenä. Kuitu hidastaa proteiinien hajoamista, joten sillä voi olla suotuisa vaikutus koiran jätösten koostumukseen ja hajuun.

Ruokavaliota on muutettava varovasti

Äkkinäiset ruokavalion muutokset ja ruoantähteet voivat sekoittaa koiran vatsan ja aiheuttaa ripulia. Jos haluat muuttaa koiran ruokavaliota, tee se vähitellen ja varaa muutokselle noin viikko aikaa. Lisää uuden ruoan osuutta ateriassa asteittain, niin että viikon lopussa koko annos koostuu ainoastaan siitä.

Ruokavalion muutos on yleensä vaikeampaa suurille ja erittäin suurille koirille kuin niiden pienemmille lajitovereille, sillä ruoka kulkee suuren koiran suolistossa pidemmän matkan pieneen koiraan verrattuna. Tällöin ruoka altistuu myös sitä pilkkoville bakteereille kauemmin, mikä vaikuttaa ulosteen koostumukseen.
Ruoansulatukselle hyvää ruokaa

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Hiilihydraatit
Hiilihydraatit Mistä koira saa tarvitsemansa energian? More >
Koiran muuttuva ruokavalio
Koiran muuttuva ruokavalio Koiran ravinnontarve vaihtelee iän ja elämänvaiheen mukaan. More >
Miksi pennulle ei saa antaa ihmisten ruokaa?
Miksi pennulle ei saa antaa ihmisten ruokaa? Ruoantähteet voi olla epäterveellisiä pennun elimistölle, joten koiraa kannattaa hemmotella muilla tavoilla. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/ruoansulatukselle-hyvää-ruokaa