Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Pennun ruokintaohjeet

Mikä ruoka pennulle sopii parhaiten? Miten paljon ruokaa kannattaa antaa ja miten usein? Rodut ovat tässäkin asiassa erilaisia, joten yhtä oikeaa vastausta ei ole.

Pieni vatsa, iso nälkä

Suhteessa kokoonsa pennut tarvitsevat paljon ruokaa kasvaakseen. Pennun vatsalaukku on kuitenkin pieni, joten niiden on saatava useita pieniä annoksia päivittäin. Oikean annoskoon voi tarkistaa koiranruokapakkauksen kyljestä. Jos pentu ei ole syönyt kaikkea ruokaansa 20 minuutin aikana, ruokaa on luultavasti tarjolla liikaa.

Pennun kunto kertoo parhaiten, mikä on oikea ruokamäärä. Eläinlääkäri voi tarkistaa pennun painon ja todeta, kasvaako pentu sopivaa tahtia vai pitääkö ruokavaliota muuttaa.

Mikä tekee penturuoasta laadukasta?

Laadukkaasta penturuoasta koira saa tarvitsemansa energian, proteiinin ja kivennäisaineet. Hyvä ruoka sulaa helposti ja sopii pennun kehittyvälle elimistölle. Kannattaa siis valita erityisesti pennuille tarkoitettu ruoka aikuisen tai ikääntyneen koiran ruoan sijaan.

Ruoan täytyy myös maistua pennusta maukkaalta.

Tarvitseeko pentu lisäravinteita?

Ei. Liika fosfori tai kalsium voi aiheuttaa epämuodostumia, joten lisäravinteita kannattaa käyttää ainoastaan eläinlääkärin määräyksestä.

Älä anna pennulle liikaa ruokaa

Jos pentu saa liikaa ruokaa, sen kehittyvät luut ja nivelet voivat ylirasittua ja pahimmassa tapauksessa vaurioitua pysyvästi.

Runsaasti raikasta ja puhdasta vettä

Pennulla on aina oltava raikasta ja puhdasta vettä tarjolla. Jos pentu on jatkuvasti janoinen, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Tutustu Pedigreen penturuokavalikoimaan >
Pennun ruokintaohjeet

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Onko pentu ylipainoinen?
Onko pentu ylipainoinen? On tärkeää, että pentu on sopivan painoinen. More >
Kysymyksiä pennun ruokinnasta
Kysymyksiä pennun ruokinnasta Kaikki mitä sinun tulee tietää pennun ruokinnasta More >
Koiran ruokinta
Koiran ruokinta Tarjoa koirallesi monipuolista ruokaa, josta se saa kaikki tarvitsemansa ravinteet. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/pennun-ruokintaohjeet