Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Pennun ateriat ja ruoka-ajat

Pentujen ruokinnassa rutiinit ovat tärkeitä. Vinkkiemme avulla ruokailut sujuvat mutkattomasti.

Pennut tarvitsevat vähemmän ruokaa kuin aikuiset koirat mutta ne syövät useammin. Anna pennulle joka päivä yhtä monta ateriaa seuraavien ohjeiden mukaisesti.
  • alle 10 viikkoa vanhat pennut: 4–5 pientä ateriaa päivässä
  • 10 viikkoa – 5 kuukautta vanhat pennut: 3 ateriaa päivässä
  • yli 5 tai 6 kuukautta vanhat pennut: 2 ateriaa päivässä
Pentujen sisäinen kello kertoo, koska ruoka-aika on. Siksi niiden vatsat kurnivat aina siihen aikaan, johon ne ovat tottuneet syömään. Ellet noudata säännöllisiä ruoka-aikoja, pennut eivät välttämättä ole vielä nälkäisiä kun annat niille ruokaa. Liian pitkät ruokailuvälit taas voivat aiheuttaa pennulle vatsanpuruja.

Tarjoa ruoka ja vesi painavista keraamisista tai teräksisistä astioista. Muoviastiat päätyvät todennäköisesti puruleluiksi, jotka vetävät puoleensa kaikenlaisia bakteereja. Kevyen kupin saa myös helposti vahingossa kumoon.

Jos pennulla on pitkät luppakorvat, kannattaa valita erityinen kapea kuppi. Näin koiran korvat eivät kastu tai sotkeudu ruokaan.

Pentua ei saa häiritä ruokailun aikana, sillä se voi opettaa sen hotkimaan tai levittelemään ruokaa ympäri taloa.

Pidä ruokaa tarjolla noin puolen tunnin ajan. Jos ruokaa jää syömättä, älä tarjoa sitä uudestaan seuraavalla aterialla vaan heitä tähteet pois. Pennulla tulee aina olla raikasta vettä tarjolla.

Ruoan jälkeen pennun on hyvä antaa levätä ja sulatella ruokaansa rauhassa. Ulkoilut on siis hyvä hoitaa ennen aterioita.

Tutustu Pedigreen penturuokavalikoimaan >
Pennun ateriat ja ruoka-ajat

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kysymyksiä pennun ruokinnasta
Kysymyksiä pennun ruokinnasta Kaikki mitä sinun tulee tietää pennun ruokinnasta More >
Nopeasti kasvavien pentujen täysipainoinen ruokinta
Nopeasti kasvavien pentujen täysipainoinen ruokinta Tasapainoinen ruokavalio sisältää vettä, proteiinia, hiilihydraatteja, rasvoja, kivennäisaineita, vitamiineja ... More >
Pennun ruokavalion muuttaminen
Pennun ruokavalion muuttaminen On hyvä antaa pennulle ruokaa, johon se on tottunut. Jos ruokavaliota kuitenkin muutetaan, se täytyy tehdä ast... More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/pennun-ateriat-ja-ruoka-ajat