Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Onko koirasi nirso?

Jos koira on muuten terve mutta nirsoilee ruoan suhteen, ei ole välttämättä helppo keksiä, miksi ruoka ei kelpaa.
  • Näyttääkö koira syödessään siltä, että sillä on kipuja tai epämukava olo? Koiran suussa tai kurkussa voi olla jotain vialla, joten kannattaa ottaa yhteys eläinlääkäriin.
  • Pääseekö koira kuluttamaan ruoasta saamaansa energiaa lenkeillä? Jos et tähän mennessä ole ulkoiluttanut koiraasi säännöllisesti, nyt on aika aloittaa.
  • Pennut voivat nirsoilla hampaiden puhkeamisen vuoksi. Jos pentu on tavallista innostuneempi pureskelusta, puhkeavat hampaat voivat olla syynä syömättömyyteen. Jos pentu syö kosteaa ruokaa, sekoita joukkoon hieman kuivaruokaa.
  • Annatko koiralle jääkaappikylmää ruokaa? Lämmitä ruoka kädenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Näin ruokaa on miellyttävämpi syödä ja se myös maistuu paremmalta.
  • Onko ruoka seissyt kupissa kauan? Silloin ruoka ei ehkä enää ole niin maukasta – minkä tahansa ruoan maku kärsii, jos se on kauan tarjolla.
  • Oletko vaihtanut ruoan eri merkkiseen tai makuiseen tuotteeseen? Äkilliset ruokavalion muutokset voivat aiheuttaa oksentelua tai ripulia, joten koira kannattaa totuttaa uuteen ruokaan asteittain viikon ajan.
  • Saako koira syödä ruokansa rauhassa? Koiraa ei saa häiritä ruokailun aikana.
  • Jos ruoka ei edelleenkään maistu koiralle, sekoita ruokaan hieman ihraa.
Syömättömyyden syynä voivat olla myös koiran mielialaan vaikuttavat muutokset, esimerkiksi tärkeän perheenjäsenen poissaolo tai uuden lemmikin saapuminen taloon. Jos koira on murrosiässä, sen mielessä saattavat vain pyöriä muut asiat kuin ruoka.

Jos koiralla on muita oireita, vie se eläinlääkäriin tarkastettavaksi.

Tutustu Pedigreen penturuokavalikoimaan >
Onko koirasi nirso?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Pennun ateriat ja ruoka-ajat
Pennun ateriat ja ruoka-ajat Rutiinit ja yhtenäinen ruokavalio pitävät pennun vatsan kunnossa ja auttavat sopeutumaan uuteen kotiin. More >
Kalsium ja fosfori
Kalsium ja fosfori Kivennäisaineet ovat tärkeitä koiran hyvinvoinnille. More >
Miksi pennulle ei saa antaa ihmisten ruokaa?
Miksi pennulle ei saa antaa ihmisten ruokaa? Ruoantähteet voi olla epäterveellisiä pennun elimistölle, joten koiraa kannattaa hemmotella muilla tavoilla. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/onko-koirasi-nirso