Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Koiran muuttuva ruokavalio

Koiran ravinnontarve muuttuu iän myötä: esimerkiksi pentu tarvitsee erilaista ruokaa kuin ikääntyvä koira.

Pennut

Koiranpentu tarvitsee yli kaksinkertaisen määrän energiaa samankokoiseen aikuiseen koiraan verrattuna. Ne tarvitsevat myös aikuisia koiria enemmän lihasten kasvulle tärkeää proteiinia, luustoa kehittävää kalsiumia ja fosforia. Pentujen kehittyvän ruoansulatusjärjestelmän ja pienen vatsalaukun vuoksi ne tarvitsevat helposti sulavaa ruokaa useina pieninä annoksina päivässä.

Nuoret koirat

Se, milloin pennun ruokavaliota kannattaa muuttaa, riippuu pennun rodusta. Pienet koirat ovat täysikasvuisia noin 6–9 kuukauden iässä, kun taas isokokoisilla koirilla kasvu voi jatkua aina kahden vuoden ikään saakka. Erikokoisille nuorille koirille kehitettyjen ruokien valikoimasta voit valita lemmikillesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Aikuiset koirat

Täysikasvuiset koirat tarvitsevat vähemmän energiaa kuin kasvavat koirat, joten niiden ruoassa on oltava vähemmän kaloreita penturuokaan verrattuna. Aikuisten koirien ei myöskään tarvitse syödä niin usein kuin pentujen. Yksi tai kaksi ateriaa päivässä riittää.

Tiineet nartut

Tiineet nartut tarvitsevat tavallista enemmän ravintoa tiineyden viimeisen neljän viikon ajan. Kasvata koiran ruoka-annosta 15 % viikossa tiineyden kuudennesta viikosta alkaen.

Imettävät nartut

Vastasyntyneet pennut kuluttavat paljon maitoa. Imettävä emo tarvitseekin noin neljä kertaa enemmän ruokaa kuin tavallisesti ja lisäksi runsaasti raikasta vettä. Emolle voi myös tarjota kaloripitoista penturuokaa.

Ikääntyneet koirat

Ikääntyneet koirat liikkuvat nuoria koiria vähemmän ja tarvitsevat vastaavasti myös vähemmän ruokaa. Usein koiravanhukset myös syövät mieluummin monta pientä ateriaa päivässä yhden ison annoksen sijaan. Se, milloin koiralle kannattaa alkaa tarjota ikääntyneelle koiralle kehitettyä ruokaa, riippuu koiran rodusta. Sopiva ikä on noin
  • 5 vuotta, jos kyseessä on erittäin isokokoinen rotu
  • 8 vuotta, jos kyseessä on isokokoinen rotu
  • 10 vuotta, jos kyseessä on pieni tai erittäin pieni rotu.
Tutustu pennuille, aikuisille koirille ja ikääntyneille koirille kehitettyihin Pedigree-koiranruokiin >
Koiran muuttuva ruokavalio

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Penturuoasta aikuisen koiran ruokaan
Penturuoasta aikuisen koiran ruokaan Milloin pennulle kannattaa alkaa tarjota aikuisen koiran ruokaa? More >
Nopeasti kasvavien pentujen täysipainoinen ruokinta
Nopeasti kasvavien pentujen täysipainoinen ruokinta Tasapainoinen ruokavalio sisältää vettä, proteiinia, hiilihydraatteja, rasvoja, kivennäisaineita, vitamiineja ... More >
Koirat ja ylipaino
Koirat ja ylipaino Auta koiraasi pysymään hoikkana More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/koiran-muuttuva-ruokavalio