Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun ruokinta

Näiltä sivuilta löydät kaikki tiedot koiran täysipainoisesta ruokavaliosta ja koiran totuttamisesta uuteen ruokaan. Voit myös lukea, miten koiran ravitsemukselliset tarpeet muuttuvat iän myötä. Lisäksi annamme vinkkejä nirson koiran kanssa toimimiseen.

Hiilihydraatit

Hiilihydraatit ovat koiran tärkein energianlähde. Ilman niitä se ei jaksa ulkoilla saati juosta, jahdata tai hyppiä. Lähes kaikki ruoka-aineet sisältävä hiilihydraatteja, erityisesti viljat ja perunat. Ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat elimistössä rasvaksi, joten liian hiilihydraattipitoinen ruokavalio voi johtaa ylipainoon.

Imeytymättömiä hiilihydraatteja eli ravintokuitua koiran ruoansulatuselimistö ei pysty sulattamaan. Ravintokuidut ovat kuitenkin tärkeitä koiran terveydelle, ja ne ehkäisevät ummetusta sekä mahan ja suoliston sairauksia. Kuitua saa erityisesti täysjyväviljasta, palkokasveista ja kasviksista. Liian kuitupitoinen ruoka voi aiheuttaa koiralle ripulia.

Tutustu Pedigreen koiranruokavalikoimaan >
Hiilihydraatit

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ruoansulatukselle hyvää ruokaa
Ruoansulatukselle hyvää ruokaa Kuitupitoinen ruoka on hyväksi ruoansulatukselle ja helpottaa koiran jätösten keräystä. More >
Koiran ruokinta
Koiran ruokinta Tarjoa koirallesi monipuolista ruokaa, josta se saa kaikki tarvitsemansa ravinteet. More >
Koirat ja ylipaino
Koirat ja ylipaino Auta koiraasi pysymään hoikkana More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-ruokinta/hiilihydraatit