Etusivu | Koiran terveydestä huolehtiminen | Koiran tai pennun kouluttaminen | Vinkkejä murrosikäisen koiran koulutukseen

Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Vinkkejä murrosikäisen koiran koulutukseen

Murrosikäinen koira saattaa unohtaa oppimansa, lakata kuuntelemasta omistajaansa ja yrittää kapinoida kaikin keinoin. Ne käyttäytyvät siis aivan kuten ihmiset murrosiässä!

Se, miten koiraa käsitellään kasvuiässä, heijastuu sen käytökseen aikuisena. Kun pidät säännöistä johdonmukaisesti kiinni ja palkitset toivotun käytöksen kehuilla ja herkuilla, koirastasi kasvaa hyväkäytöksinen ja tottelevainen koira.

Jos et ole vielä aloittanut tottelevaisuuskoulutusta, nyt on korkea aika ottaa se osaksi päivittäisiä rutiineja. Yritä järjestää aikaa koulutukselle päivittäin. Seuraavien vinkkien avulla hyödyt koulutustuokioista mahdollisimman paljon.

Ole johdonmukainen

Käskyjen tarkat sanamuodot ja säännöt siitä, mitä koira saa ja ei saa tehdä, on sovittava yhdessä kaikkien perheenjäsenten kesken. Yhdenmukaiset säännöt auttavat koiraa oppimaan.

Ole realisti

Vaikka koira joskus koettelisi kärsivällisyyttäsi kovastikin, on hyvä muistaa, että murrosikä kuuluu koiran normaaliin kehitykseen. Ja toisin kuin monet teini-ikäiset lapset, murrosikäinen karvakorva todella haluaa viettää aikaa kanssasi.

Pidä koulutustuokiot lyhyinä

Koira oppii parhaiten, kun koulutustuokiot ovat lyhyitä ja niitä on usein. Kymmenen minuuttia päivässä on sopiva määrä, parempi kuin esimerkiksi tunti viikossa.

Pysy rauhallisena

Kärsivällisyys ja rauhallisuus ovat koulutuksen a ja o. Jos suutut tai turhaudut, koulutus on entistä vaikeampaa seuraavilla kerroilla.

Kannusta koiraa oppimaan

Älä säästele koulutuksessa kannustavia sanoja, kehuja ja pieniä makupaloja. Päätä koulutustuokiot aina onnistuneisiin harjoituksiin. Näin koira jää odottamaan seuraavaa innolla. Joskus koira ei vain tunnu ymmärtävän, mitä haluat sen tekevän. Sellaisessa tilanteessa on parasta käskeä koiran tehdä jotakin, minkä se varmasti osaa, ja lopettaa sillä kertaa siihen.

Lue lisää Pedigree Training Treats -makupaloista >
Vinkkejä murrosikäisen koiran koulutukseen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä koiran murrosikä tuo tullessaan?
Mitä koiran murrosikä tuo tullessaan? Murrosikä ei ole vaikeaa aikaa vain ihmisille, vaan myös koirille. More >
Koiranpennun sosiaalistaminen
Koiranpennun sosiaalistaminen Näin pennusta kasvaa rauhallinen, itsevarma ja ystävällinen koira. More >
Kaikki, mitä leikkaamisesta tarvitsee tietää
Kaikki, mitä leikkaamisesta tarvitsee tietää Milloin koira pitäisi leikata ja mitä etua siitä on? More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/vinkkejä-murrosikäisen-koiran-koulutukseen