Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Tarpeettoman haukkumisen ehkäiseminen

Kaikki koirat haluavat huomiota. Ne oppivat nopeasti, että haukkuminen on helppo keino saada huomiota. Jos ne lisäksi saavat haukunnallaan ihmisen huutamaan, ne ovat onnensa kukkuloilla. Haukkuminen ei juuri kuluta energiaa, joten jotkut koirat jaksavat haukkua ja haukkua. Ja haukkua. Ja haukkua.

Murtovarkaan haukkuminen on asia erikseen, mutta jos koira haukkuu tarpeettomasti päivästä toiseen, tilanteesta kärsivät niin koira, omistaja kuin naapuritkin. Onneksi koiran voi opettaa olemaan haukkumatta tiettyjä ääniä tai asioita. Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, tehokkain keino saada koira olemaan hiljaa on opettaa koira haukkumaan ensin käskystä.

Näin koira opetetaan haukkumaan käskystä

Koulutuksen ensimmäisessä vaiheessa tehdään jotain, joka saa koiran haukkumaan, esimerkiksi soitetaan ovikelloa. Kun koira haukkuu, kehu sitä ja toista sanaa ”hauku”. Kun koira yhdistää sanan haukkumiseen, saat sen haukkumaan käskystä halutessasi.

Mutta miten haukkumisen sitten saa loppumaan?

Kun koira on oppinut hauku- ja hiljaa-käskyt, sen pitäisi osata lakata haukkumasta aina, kun sille sanotaan ”hiljaa”. Muista kehua koiraa maasta taivaisiin toivotusta käytöksestä, niin se tottelee jatkossakin.

Toisto, palkitseminen ja vahvistaminen ovat koulutuksen onnistumisen avainsanoja.

Näin opetat koiran olemaan haukkumatta, kun lähdet pois kotoa

Koulutuksen viimeisessä vaiheessa koira opetetaan olemaan haukkumatta, kun omistaja lähtee ulos. Harjoitus vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä siinä on lähdettävä ulos ja tultava takaisin sisään yhä uudestaan.

Juuri kun olet lähdössä ulos, käske koiran ensin haukkua ja sen jälkeen olla hiljaa. Kehu koiraa ylenpalttisesti oikeasta käytöksestä. Mene ulos, tule välittömästi takaisin ja kehu koiraa, jos se ei haukkunut. Mene taas ulos, pysy siellä hetki ja kehu koiraa jälleen palatessasi. Toista harjoitusta niin, että viivyt ulkona aina hieman edellistä kertaa kauemmin.

Naapurit saattavat pitää sinua hulluna, mutta hekin ovat varmasti tyytyväisiä lopputulokseen!
Tarpeettoman haukkumisen ehkäiseminen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Pedigree Training Academy
Pedigree Training Academy Koirankoulutusvideoiden käytännöllisten vinkkien avulla kasvatat koirastasi hyvätapaisen ystävän. More >
Koiran opettaminen olemaan hyppimättä ihmisiä vasten
Koiran opettaminen olemaan hyppimättä ihmisiä vasten Opeta koira olemaan hyppimättä, niin se saa varmasti uusia ystäviä. More >
Peruskoulutus: toista, palkitse ja vahvista
Peruskoulutus: toista, palkitse ja vahvista Koira tarvitsee oppiakseen toistoja, palkkioita ja käytöksen vahvistamista. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/tarpeettoman-haukkumisen-ehkäiseminen