Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Stressaantuneen koiran hallinta

Ihmisten tapaan koirat voivat stressaantua niille uusissa tilanteissa. Kun opit tunnistamaan, milloin koira on stressaantunut, voit auttaa sitä tottumaan tilanteeseen ja kehittymään entistä itsevarmemmaksi.

Uudet tai oudot tilanteet kuten eläinlääkärikäynnit tai muutto voivat aiheuttaa koiralle stressiä. Stressaava koira saattaa läähättää, hikoilla anturoistaan tai siitä voi irrota epätavallisen paljon karvoja. Rauhoittele koiraa iloiseen äänensävyyn ja anna sille runsaasti kehuja ja herkkupaloja, kun se tottelee käskyjäsi. Näin koiran on helpompi sopeutua uuteen tilanteeseen.

Myös vieraat ihmiset voivat stressata koiraa. Koira voi reagoida vieraisiin pitämällä suunsa tiukasti kiinni, katsomalla poispäin tai painamalla häntänsä ja korvansa alas. Voit auttaa koiraa rentoutumaan seisomalla vieraan vieressä ja ojentamalla koiralle samalla makupalaa. Siirry yhdessä vieraan kanssa koiraa kohti ja anna herkku koiralle. Liikkukaa sen jälkeen taas poispäin koirasta. Toista harjoitusta pari kertaa niin, että koira tottuu tilanteeseen.

Jos tilanne on erittäin stressaava, esimerkiksi silloin, kun koira kohtaa itseään paljon suuremman lajitoverin, se saattaa viedä hännän alas jalkojensa väliin, vinkua, virtsata tai yrittää piiloutua. Koiran itsevarmuus kasvaa, kun annat sen tutustua mahdollisimman moneen koiraan. Aikainen sosiaalistaminen auttaa myös tässä asiassa.

Jos koiran stressi ei hellitä, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntevaan koirankouluttajaan.
Stressaantuneen koiran hallinta

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miten estää koirien tappelut?
Miten estää koirien tappelut? Lue, mitä kannattaa tehdä, jos koira joutuu tappeluun. More >
Koiran itsetunnon vahvistaminen
Koiran itsetunnon vahvistaminen Itsevarma koira tulee toimeen toisten eläinten ja ihmisten kanssa. More >
Koiranpennun sosiaalistaminen
Koiranpennun sosiaalistaminen Näin pennusta kasvaa rauhallinen, itsevarma ja ystävällinen koira. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/stressaantuneen-koiran-hallinta