Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Pennun opettaminen sisäsiistiksi

Kun pennulla on hätä, se ei voi pidätellä. Tavallisesti pennun on päästävä tarpeilleen heti herättyään, jokaisen ruoan jälkeen sekä lisäksi tasaisin väliajoin pitkin päivää. Pennun mielestä tarkoitukseen käy mikä tahansa paikka, jossa se ei syö tai nuku. Se ei tiedä, että toivoisit sen tekevän tarpeensa ulos.

Kun suhtaudut sisäsiisteyskasvatukseen johdonmukaisesti ja kärsivällisesti, pentu voi oppia sisäsiistiksi kolmessa viikossa.

Aloita heti

Sisäsiisteyskasvatus kannattaa aloittaa heti pennun tultua taloon. Vie pentu hihnassa ulos paikkaan, jossa haluat sen tekevän tarpeensa tai sisätiloissa paikkaan, johon olet asetellut sanomalehden tai muun alustan. Kerro pennulle, mitä haluat sen tekevän, sanomalla esimerkiksi ”pissa” ja odota kärsivällisesti. Kun pentu tekee tarpeensa, kehu sitä ylenpalttisesti ja anna herkku kiitokseksi.

Tarkkaile pennun liikkeitä

Aina kun pentu alkaa kiertää ympyrää ja nuuskia maata, on aika toimia. Vie pentu ulos sanomalehden tai alustan päälle, anna käsky ja palkitse pentu oikeasta käytöksestä kehuilla ja nameilla. Ensimmäisten viikkojen pentua on käytettävä ulkona myös öisin, joten herätyskello kannattaa laittaa yöksi soimaan kolmen tunnin välein.

Parin viikon kuluessa pentu keksii, mitä ajat takaa, ja saattaa alkaa ilmoittaa hädästään haukkumalla. Varoitukset kannattaa ottaa tosissaan! Kärsivällisyys on kaiken a ja o myös sisäsiisteyskasvatuksessa. Vahinkoja sattuu, joten sanomalehtiä tai muita sopivia alustoja kannattaa levittää niiden varalta kodin lattialle, lähelle ulko-ovia. Vahingon tapahduttua jäljet kannattaa siivota äkkiä pois, niin etteivät hajut houkuttele toistamaan käytöstä.

Noudata ulkoiluaikataulua tarkkaan

Opit äkkiä, miten usein pennun on päästävä ulos. Pennun koosta riippuen väli voi vaihdella kahdesta tunnista puoleen tuntiin. Joskus voi näyttää siltä, että pentu kävelee ympyrää ja nuuskii maata alinomaa. Omistajan ei silti auta kuin viedä pentu kärsivällisesti ulos aina, kun pentu sitä näyttää tarvitsevan. Kärsivällisyys on siis koetuksella, mutta lopputulos on vaivannäön arvoinen!

Lue lisää Pedigree Training Treats -makupaloista >
Pennun opettaminen sisäsiistiksi

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran opettaminen sisäsiistiksi
Koiran opettaminen sisäsiistiksi Sisäsiisti koira osaa kertoa, milloin sen on päästävä ulos. More >
Mitä tehdä, jos koiralle käy vahinko?
Mitä tehdä, jos koiralle käy vahinko? Kuinka päästä eroon vahingoista? More >
Koiran itsetunnon vahvistaminen
Koiran itsetunnon vahvistaminen Itsevarma koira tulee toimeen toisten eläinten ja ihmisten kanssa. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/pennun-opettaminen-sisäsiistiksi