Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Opeta koira antamaan tassua

Jos koira hyppii ihmisiä vasten tervehtiäkseen heitä, voit päästä tavasta eroon opettamalla sen antamaan tassua. Koira, joka tervehtii antamalla tassunsa, on taatusti suosittu myös vieraiden keskuudessa! Lue, miten koulutuksessa kannattaa edetä.

1. Kätke kämmeneesi makupala.
Käske koira istumaan ja pidä kädessäsi pientä herkkupalaa, jonka koira voi haistaa muttei nähdä. Vie käsi koiran kuonon lähelle koiran sivulle niin, että koira kääntää päätään hieman. Näin koira siirtää painonsa pois tassulta, jonka haluat sen nostavan. Innosta koiraa etsimään herkkua, niin se todennäköisesti yrittää avata nyrkkisi tassullaan.

2. Avaa kätesi ja anna makupala koiralle.
Heti kun koiran tassu koskettaa kättäsi, avaa kätesi niin, että koira saa herkun. Kehu koiraa samalla. Toista useita kertoja. Pidä makupalaa välillä koiran toisella puolella. Näin koira oppii käyttämään tempussa kumpaakin tassuaan sen mukaan, kumpaa sen haluat käyttävän.

3. Lisää harjoitukseen käsky.
Kun edellinen vaihe sujuu ongelmitta, voit ottaa mukaan käskyn. Kun koira koskettaa kättäsi tassulla, sano esimerkiksi ”päivää” ja anna herkku koiralle.

4. Ojenna toinen käsi koiran eteen.
Pidä makupalaa yhdessä kädessä ja ojenna toinen käsi avoimena koiran eteen sille puolelle, jonka tassun haluat nousevan. Heti kun koira koskettaa avointa kättäsi tassulla, sano esimerkiksi ”päivää” tai ”anna tassu” ja anna herkku koiralle. Toista useita kertoja. Muista vaihtaa puolta välillä.

5. Harjoittele kärsivällisesti!
Kun harjoittelet kärsivällisesti, koira oppii pian nostamaan haluamasi tassun avointa kämmentäsi vasten käskyn kuullessaan.

Jos koira oppii tempun helposti ja haluaisit opettaa koiralle lisää, Läpsy-koulutusvideolta saat hyviä vinkkejä.

Lue lisää Pedigree Training Treats -makupaloista >
Opeta koira antamaan tassua

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kerjäämistempun opettaminen
Kerjäämistempun opettaminen Opeta koirasi istumaan etutassut ylhäällä. More >
Ovien sulkemistempun opettaminen
Ovien sulkemistempun opettaminen Vinkkiemme avulla voit opettaa koiran sulkemaan ovia. More >
Koiran tottelevaisuus
Koiran tottelevaisuus Katso vinkit koiran tottelevaisuuskoulutukseen. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/opeta-koira-antamaan-tassua