Etusivu | Koiran terveydestä huolehtiminen | Koiran tai pennun kouluttaminen | Miten estää koiraa pureskelemasta tavaroita?

Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Miten estää koiraa pureskelemasta tavaroita?

Koiran suun tuntoaisti on erityisen herkkä, joten pureskelu tuottaa niille suurta mielihyvää. Se on yksi tapa tutustua ympäröivään maailmaan. Pennut pureskelevat helpottaakseen puhkeavien hampaiden aiheuttamaa kutinaa. Myös aikuisen koiran hampaat kaipaavat töitä. Jotta koira ei ala pitää kotiasi ja tavaroitasi puruleluna on tärkeää asettaa sille selkeät rajat.

Kaikki pennut pureskelevat, varsinkin hampaiden puhkeamisen aiheuttamaa kipua ja kutinaa lievittääkseen. Pennulle kannattaa antaa sille sopivia puruleluja, jotka vievät sen huomion pois huonekaluista ja kengistä.

Jotkut koirat pureskelevat erityisesti silloin, kun ne tuntevat olonsa levottomiksi. Tämä pätee etenkin eroahdistuksesta kärsiviin koiriin. Eroahdistuksen helpottamiseksi voit antaa pennulle leluja, joiden sisään on piilotettu ruokaa.

Valitettavasti useimmat koirat kuitenkin jäystävät mieluiten tavaroita, jotka tuoksuvat niiden omistajalta, kuten kenkiä, sukkia, hanskoja ja jopa tuoleja! Koira voi oppia, että kengät eivät ole puruleluja, kun sille annetaan paljon erikokoisia ja -muotoisia puruleluja kaluttavaksi. Kehu koiraa ylenpalttisesti, kun se valitsee oikeanlaista pureskeltavaa. Näin se tajuaa, mitkä tavarat kuuluvat sille ja mitkä taas omistajalle.

Jos koira edelleen nappaa kengän purulelun sijaan, kannattaa kokeilla purulelun pitämistä kengässä yön yli. Aamulla purulelu saattaakin kiinnostaa koiraasi siihen tarttuneen tutun tuoksun ansiosta. Keino saattaa kuulostaa kummalliselta, mutta se toimii!
Miten estää koiraa pureskelemasta tavaroita?

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Auta koiraa ymmärtämään sinua
Auta koiraa ymmärtämään sinua Selkeät viestit auttavat koiraa ymmärtämään, mitä sen halutaan tekevän. More >
Vinkkejä murrosikäisen koiran koulutukseen
Vinkkejä murrosikäisen koiran koulutukseen Nuori koira saattaa käyttäytyä uhmakkaasti. Ahkera tottelevaisuuskoulutus helpottaa niin koiran kuin omistajan... More >
Koiran hampaiden hoitaminen
Koiran hampaiden hoitaminen Koirat voivat kärsiä iensairauksista, plakista ja hammaskivestä. Tämä osio sisältää ohjeita niiden välttämisee... More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/miten-estää-koiraa-pureskelemasta-tavaroita