Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Luoksetulon opettaminen

Luoksetulon opettaminen vaatii paljon harjoittelua. Koulutus on kuitenkin vaivannäön väärti. Tottelevaisen koiran kanssa on paitsi mukavampi myös turvallisempi liikkua ulkona. Lisäksi koirasi tottelevaisuus tekee taatusti vaikutuksen toisiin koiranomistajiin!

Katso koulutusvideolta, miten luoksetulo opetetaan >

Ennen kuin harjoittelet koirasi kanssa, lue nämä vinkit.

1. Valitse riittävän pitkä hihna ja rauhallinen paikka
Aloita koulutus kotona sellaisessa paikassa, jossa mikään ei häiritse koiran keskittymistä. Rauhallisen paikan lisäksi tarvitset pitkän hihnan ja makupaloja tai koiran lempilelun palkkioksi koiralle oikeasta käytöksestä.

2. Pidä koira aluksi kytkettynä
Laita koira hihnaan ja käske sen istua. Pitele hihnaa toisella kädellä, liiku hitaasti koirasta poispäin ja sano ”tänne”. Jos koira seuraa sinua, kehu sitä ja anna makupala palkkioksi välittömästi. Toista useita kertoja.

3. Muuta harjoitusta
Kun koira suoriutuu ensimmäisestä vaiheesta ongelmitta, voit muuttaa harjoitusta hieman. Sen sijaan että kävelisit koirasta poispäin, voit kyykistyä, levittää kätesi ja kutsua koiraa luoksesi. Kun koira on luonasi, kehu sitä kovasti. Tämän vaiheen sujuessa hyvin voit kokeilla jättää hihnan pois ja harjoitella rauhallisissa paikoissa eri puolilla taloa.

4. Harjoittele ilman hihnaa
Seuraavaksi voit jatkaa koulutusta ulkona niin, että koira on vapaana. Alueen on hyvä olla aidattu ja rauhallinen. Siihen, että koira oikeasti ymmärtää käskyn, voi mennä viikkoja tai jopa kuukausia. Kun voit luottaa siihen, että koira tottelee, voit siirtyä harjoittelemaan uuteen paikkaan. Paikan on oltava sellainen, jossa koiran on turvallista olla vapaana.

Päätä koulutustuokiot aina onnistuneisiin harjoituksiin. Näin koira jää odottamaan seuraavaa innolla. Jos koira ei tunnu ymmärtävän, mitä sen pitäisi tehdä, palaa takaisin edelliseen vaiheeseen ja kertaa sitä jonkin aikaa.

Muista seuraavat asiat:

1. Tarkkaile äänensävyäsi
Kiinnitä huomiota äänensävyysi, kun kutsut koiraa. Vaikka koira näyttäisi juoksevan tielle autojen sekaan, äänesi on kuulostettava iloiselta ja kannustavalta. Jos koira kuulee, että olet peloissasi, turhautunut tai vihainen, se hämmentyy. Koiraa ei pidä torua, jos se ei tottele. Tärkeintä on kehua ja palkita koiraa aina, kun se toimii oikein.

2. Harjoittele eri tilanteissa
Joskus koira tulee luoksesi siksi, että se haluaa olla luonasi eikä siksi, että se ymmärtäisi, mitä sille sanotaan. Luoksetuloa kannattaakin opettaa mahdollisimman erilaisissa paikoissa ja tilanteissa ja myös niin, että koira ei näe sinua silloin, kun kutsut sitä.

Katso, kuinka koirankouluttaja Gwen Bailey opettaa Queenie-löytökoiraa tulemaan luo käskystä >
Luoksetulon opettaminen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Maahan-käskyn opettaminen
Maahan-käskyn opettaminen Herkkujen avulla maahan-käskyn opettaminen käy leikiten. More >
Kierimisen opettaminen
Kierimisen opettaminen Lue yksinkertaiset vinkkimme ja opeta koiran kierimään käskystä. More >
Pedigree Training Academy
Pedigree Training Academy Koirankoulutusvideoiden käytännöllisten vinkkien avulla kasvatat koirastasi hyvätapaisen ystävän. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/luoksetulon-opettaminen