Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Koiran tottelevaisuus

Seuraavat vinkit auttavat kouluttamaan koirasta tottelevaisen.

Sinä olet pomo!

Jos et aseta koiralle rajoja, se pitää itseään pian laumanjohtajana ja luulee voivansa tehdä mitä tahansa. Pidä säännöistä tiukasti kiinni varsinkin siihen asti, että koira tietää paikkansa. Sitä ennen koiralla ei ole asiaa sohvalle tai sänkyyn eikä sille anneta ylimääräisiä herkkuja. Puhu koiralle rauhallisesti ja päättäväisesti.

Olkaa johdonmukaisia

Jos annat koiran olla sängyssä, mutta kumppanisi komentaa sen pois, koira hämmentyy. Siksi kaikkien perheenjäsenten ja koiraa hoitavien ihmisten on sovittava yhdessä, mitä koira saa tehdä ja mikä puolestaan on kiellettyä. Sovituista säännöistä on myös pidettävä kiinni.

Käskyjen on oltava yhdenmukaisia. Yksinkertainen käsky on epäyhtenäistä käytäntöä tehokkaampi: on parempi sanoa ”ei” kuin ”älä tee noin”, ”lopeta” ja ”ei saa”. Sopikaa yhdessä, mitä käskyjä käytätte. Näin koira ymmärtää jokaista, joka sitä kouluttaa ja komentaa.

Älä toru koiraa, jos vahinko on jo sattunut

Jos koira on silpunnut tohvelisi työpäiväsi aikana, toruminen ei auta. Koira ei ymmärrä, mistä on kyse, jos sitä nuhdellaan jälkikäteen. Se osaa yhdistää torut tarkoittamaasi käytökseen vain, jos yllätät sen itse teossa.

Toista, palkitse ja vahvista

Muista noudattaa koulutuksessa kolmen kohdan sääntöä: toista, palkitse ja vahvista. Toista harjoituksia yhä uudelleen. Palkitse koira kehumalla sitä ylenpalttisesti ja antamalla sille sen suosikkiherkkuja. Vahvista käytöstä toistamalla harjoituksia eri aikoina ja eri paikoissa. Näin voit varmistaa, että koira on todella sisäistänyt koulutuksen.

Lue lisää tottelevaisuudesta >
Koiran tottelevaisuus

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran koulutuksen helpottaminen
Koiran koulutuksen helpottaminen Lue, miten koiraa kannattaa kouluttaa. More >
Peruskoulutus: toista, palkitse ja vahvista
Peruskoulutus: toista, palkitse ja vahvista Koira tarvitsee oppiakseen toistoja, palkkioita ja käytöksen vahvistamista. More >
Auta koiraa ymmärtämään sinua
Auta koiraa ymmärtämään sinua Selkeät viestit auttavat koiraa ymmärtämään, mitä sen halutaan tekevän. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/koiran-tottelevaisuus