Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Koiran opettaminen istumaan

Kun opetat koirasi istumaan käskystä, saat sen pysymään hallinnassasi melkein missä tilanteessa tahansa. Istuva koira ei käyttäydy huonosti. Jos koira tuntee olonsa epävarmaksi tai hermostuneeksi, voit rauhoittaa sitä istu-käskyllä. Tempun opettaminen on helppoa.

1. Koulutukseen tarvitset pieniä makupaloja, joista koirasi todella tykkää ja jotka on nopea syödä. Näin kesken koulutustuokion ei tarvitse odottaa sitä, että koira saa pureskeltua palkkionsa. Jos koira on vielä pentu, herkkujen on oltava sopivan pehmeitä sen hampaille. Esimerkiksi pehmeät Pedigree Training Treats Soft -makupalat käyvät hyvin. Mitä pienempi pentu on, sitä pienempiä makupalojen tulee olla.

2. Pidä herkkua peukalon ja etusormen välissä ja purista muut sormet kämmentä vasten. Vie herkku koiran kuonon lähelle, noin sentin päähän sen kirsusta. Näin saat kiinnitettyä koiran huomion itseesi. Kun koira keskittyy sinuun ja makupalaan, siirry seuraavaan vaiheeseen.

3. Nosta herkku hitaasti koiran pään yläpuolelle ja pidä se siellä. Koira nostaa päätään ylettyäkseen herkkuun ja painaa takapuolensa samalla maahan. Sano ”istu” heti, kun koiran takapuoli lähestyy maata. Näin koira oppii yhdistämään toimintaan oikean käskyn. Kun koira on oppinut sanan merkityksen, voit antaa käskyn ennen herkun ojentamista. Kehu koiraa kovasti ja anna herkku välittömästi sen istuttua.

Lisää koulutusvinkkejä

Jos koira ei tunnu oppivan istumaan käskystä, voit kokeilla näitä lisävinkkejä.

Jos koira hyppii istumisen sijaan, pidä makupalaa hieman alempana. Älä vie herkkua kauemmas, kun koira nostaa päätään.

Jos koira peruuttaa istumisen sijaan, tee harjoitus seinän lähellä tai nurkassa, niin ettei koira pääse liikkumaan taaksepäin. Voit myös hellästi ohjata koiraa koiraan istuvaan asentoon vapaalla kädelläsi. Kehu koiraa ja anna makupala. Muutaman harjoituksen jälkeen koira tajuaa, mitä sen odotetaan tekevän.

Jos koira on liian innoissaan rauhoittuakseen istumaan, harjoittele temppua heti ruoan jälkeen tai silloin, kun se on rauhallinen. Voit myös kokeilla makupalaa, joka ei kuulu koirasi suosikkeihin.

Toista harjoitusta eri paikoissa kotona ja kodin ulkopuolella.

Lue lisää Pedigree Training Treats -makupaloista >
Koiran opettaminen istumaan

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Luoksetulon opettaminen
Luoksetulon opettaminen Kun koira tulee käskystä luoksesi, voit suojella sitä vaaratilanteilta ja säilytät mielenrauhasi. More >
Maahan-käskyn opettaminen
Maahan-käskyn opettaminen Herkkujen avulla maahan-käskyn opettaminen käy leikiten. More >
Koiran koulutuksen helpottaminen
Koiran koulutuksen helpottaminen Lue, miten koiraa kannattaa kouluttaa. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/koiran-opettaminen-istumaan