Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koiran tai pennun kouluttaminen

Onko sinulla kuriton koira, jonka kanssa olisi hyvä harjoitella perustottelevaisuutta? Käyttäytyykö koirasi hyvin, mutta haluaisit opettaa sille uusia temppuja? Olemme koonneet näille sivuille asiantuntijoiden neuvoja ja videoita, joista on apua koiran koulutuksessa.

Auta koiraa ymmärtämään sinua

Mitä teemme, jos toiset eivät ymmärrä, mitä yritämme sanoa? Toistamme sanottavamme eri äänensävyyn tai ilmaisemme sen asian eri sanoin ja elein kuten kädenliikkein.

Ihmisten keinot eivät koiriin kuitenkaan tepsi. Koira voi pitää eri äänensävyjä ja eleitä hämmentävinä tai hauskoina, mutta se ei silti tajua, mitä sanot. Miten voit siis auttaa koiraa ymmärtämään, mitä niille haluat sanoa?

Näytä koiralle, mitä haluat sen tekevän

Jos haluat koiran istuvan, muistuta sitä sanan merkityksestä asettamalla se istumaan ja sanomalla samalla ”istu”. Kehu ja anna koiralle palkkio välittömästi. Jos haluat, että koira hakee frisbeen, vie se esineen luo frisbee-sanaa samalla toistaen.

Käytä käskyyn aina samaa sanaa

Koira ei ymmärrä, mitä yhteistä käskyillä ”istu” ja ”istu alas” on. Jos olet lisäksi opettanut koiralle alas-käskyn, se voi luulla, että haluat sen tekevän kaksi asiaa samaan aikaan. On tärkeää kehua koiraa ainoastaan silloin, kun se yhdistää käskyyn oikean toiminnan.

Käske koiraa iloisella ja itsevarmalla äänellä

Äänensävy vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä puheesi koiran korvaan kuulostaa. Koira ei välttämättä ymmärrä jotain sille tuttua sanaa, jos se sanotaan väärään äänensävyyn. Yritä puhua iloiseen ja itsevarmaan sävyyn, vaikka se tuntuisikin alkuun hölmöltä erityisesti silloin, kun muita on kuulolla.

Maltti on valttia

Koiran käytös voi joskus ärsyttää ja turhauttaa. Koira voi unohtaa aiemmin osaamansa käskyn, jos se on väsynyt, innostunut tai nälkäinen, tai sen muisti voi muuten vain tehdä tepposet.

Tällaisessa tilanteessa omistajalle voi tehdä tiukkaa suhtautua koiraan kärsivällisesti. Hermostuminen ei kuitenkaan auta, vaan on aloitettava rauhallisesti alusta ja muistettava toistamisen, palkitsemisen ja vahvistamisen merkitys.

Koulutuksen on oltava helppoa ja hauskaa!

Lue, miten Pedigree Training Treats -makupalat voivat auttaa koulutuksessa >
Auta koiraa ymmärtämään sinua

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran kehonkielen lukeminen
Koiran kehonkielen lukeminen Mistä tietää, mitä koirasi yrittää kertoa sinulle? More >
Koiran koulutuksen helpottaminen
Koiran koulutuksen helpottaminen Lue, miten koiraa kannattaa kouluttaa. More >
Koiran opettaminen istumaan
Koiran opettaminen istumaan Opettamalla koirasi istumaan käskystä saat sen tottelemaan monissa eri tilanteissa. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koiran-tai-pennun-kouluttaminen/auta-koiraa-ymmärtämään-sinua